Prisniveau
Nænsom vådslibning på Tormek slibemaskine
Pris fra 80,- incl tilfredshedsgaranti
Tillæg for slidte knive, synlige/mærkbare hakker, tynding og diverse reparationer
Klassisk håndslibning på japanske vådsten
Pris fra 200,- incl tilfredshedsgaranti
Kvaliteten – jeg går ikke på kompromis
Det tager mere end 5 minutter at slibe en kniv rigtig god,
for jeg går ikke på kompromis med kvaliteten i mit arbejde.
Jeg lægger en ære i at dét, der forlader værkstedet, har en høj professionel kvalitet.
Jeg lægger vægt på god service og på at videregive viden om vedligeholdelse, så slibningen holder længst muligt.
Det er vigtigt for mig, at kunden får en fornemmelse af, at knivene er som nye, når de kommer retur.
Knivene skal være indbydende at se på og røre ved. De skal være lynende skarpe og give oplevelsen af, at det kan betale sig at genbruge ved at få slebet kniven professionelt fremfor at købe nyt.
Tak for jeres tillid og tak for at I støtter den lokale knivsliber
“Odenses Knivsliber” – Mette Flensted
Læs anmeldelser fra Google og andre SoMe HER
Læs hvad kunderne siger HER
Processen hos “Odenses Knivsliber” – med billedserie
Når jeg får en kniv ind på værkstedet gennemgår den en række processer.
Der er syv trin i den samlede slibeproces
Dette gælder for en vådslibning på Tormek
Inden jeg går i gang med selve slibningen, tager jeg mig god tid til at ‘forstå’ og mærke kniven i hånden, for hver eneste kniv har levet sit eget liv, der har sat sig spor. Det gælder, hvad enten det er den gode gamle Raadvad med træskæfte, global- zwillingknive, nørdede japanske professionelle knive, andre knive af forskellig nationalitet eller outdoorknive. Jeg møder alle slags knive på værkstedet, og det er altid en stor fornøjelse, at arbejde med dem.
Her viser jeg processerne ved en slibning på Tormek vådsliber
0. Vurdering af hvad der skal gøres for at bringe den til fornyet liv
1. Afvaskning med specielt middel til knivstål
2. Den grove tilretning, herunder reparation af evt manglende spids, hæl der skal slibes til, hakker i æggen
3. Vådslibning på grov og fin sten på Tormek
4. Polering af æggen på filtskive med poleremasse (dette gør at kniven bliver mere skarp og slibningen holder længere
5. Afstrygning på læderstrop
6. Afsluttende afvaskning og polering
7. Kniven har fået fornyet liv, er mere skarp end den har været fra ny, og glæder sig til at komme hjem
Med ovenstående behandling tager det omkring 30 minutter at give en kniv en god behandling, og der er stor garanti for, at kniven bliver mere skarp, end den har været som ny.
Bølgeknive tager lidt længere tid, da der skal arbejdes med hver eneste ‘bølge’. Arbejdet med dem følger en anden proces.
Den traditionelle håndslibning af knive på japanske vådsten tager længere tid og følger en anden proces.
Knivens gang på værkstedet – billedserie
Det tager tid at udføre håndværksmæssig kvalitet.
Det kræves indsigt, viden og tålmodighed,
men så er knivene også mere end klar
til at komme hjem
til glæde for kokke og gæster.
En glad kok laver god mad